Inför besöket

Det här kan vara bra att veta innan du och ditt djur besöker vår klinik.

Akutavgift

I mån av tid kan vi ta emot akuta patienter. I dessa fall tillkommer alltid en akutavgift.

Bokning

All tidsbokning sker via telefon. Det är inte möjligt att boka tid via e-post men om ni lämnar ert telefonnummer i e-posten ringer vi gärna upp er.

Betalning

Hos oss får du gärna betala med swish eller kort (dock inte American Express eller Union Pay). Kontanter går naturligtvis också bra. Vi tar däremot ingenting mot faktura.

Besiktning, utfärdande av pass och id-märkning

Ta med ev registreringsbevis/stamtavla och vaccinationsintyg. Vid kullbesiktningar ska tik/kattmamma vara med vid besöket.

Drop-in

Har vi enbart för vaccination. Vi har ingen drop-in under sista halvtimmen innan stängning.

Direktreglering

Vi kan hjälpa dig med direktreglering gentemot ditt försäkringsbolag under de förutsättningar försäkringsbolaget tillhandahåller (öppettider etc). Vi tar en avgift för att göra detta. Avgiften tas ut oavsett om regleringen går igenom eller ej. 

En förutsättning för att det ska fungera är att vi har tillgång till ditt försäkringsbesked och du måste vara kvar på djurkliniken tills regleringen är klar. Tänk på att den kan ta lång tid att genomföra, beroende på belastningen hos det aktuella försäkringsbolaget. Säg till personalen så snart du vet att du vill direktreglera.

Eget väntrum för katter

I vår ambition att göra veterinärbesöket så stressfritt som möjligt har vi skapat en separat avdelning för katter i vårt ordinarie väntrum. När du kommer med din katt kan du direkt ställa buren på en hylla i vår katthörna, därefter anmäler du er ankomst vid receptionsdisken.

För allas trevnad och säkerhet

Håll din hund i kort koppel och katten i en bur.



Hälsokontroll eller sk seniorkontroll

Om du har ett äldre djur som inte har några sjukdomssymptom behöver du vanligtvis inte vara orolig för dess hälsa. Om du ändå vill göra en lite mer omfattande undersökning av din äldre hund (vanligtvis 7 år eller äldre) eller katt (från 7 år resp 10 år eller äldre) har vi satt ihop hälsokontrollpaket med allmänklinisk undersökning samt kontroll av blodtryck (katt) blodvärden (hund från 7 år, katt från 10 år) och urin. Ta vid besöket med ett urinprov enligt nedan.

Kvällsavgift

Vid bokade veterinärbesök från kl 17.30 tillkommer en avgift (gäller ej vaccination och sköterskebesök).

Operation

Bada gärna hunden någon dag före planerad operation för att minimera risken för sårinfektion. Använd t ex Douxo Pyo schampo.

Rastning

Se till att ditt djur har kissat och bajsat före besöket. Särskilt viktigt för de som ska sederas/sövas eller behandlas i ändtarmen vid t ex analsäcksproblem.

Urinprov

Försök samla upp urin (gärna första morgonurinen) från djuret på ett så renligt sätt som möjligt och ta med det. Använd t ex en oanvänd engångstallrik eller plastmugg och för över provet i en oanvänd, förslutbar plast- eller glasbehållare. Urinprov håller sig bara några timmar så förvara det kylt i så stor utsträckning som möjligt. Urinprov från katt tas lättast med hjälp av Kit4cat (speciell provtagningssand till kattlådan) som du kan köpa i vår butik.

Uteblivet/sent avbokat besök

Vi tar ut en poliklinikavgift vid uteblivet besök eller för avbokningar som sker senare än 24 timmar före den bokade tiden. Avgiftens storlek är beroende av hur lång tid vi har satt av för ditt besök. Faktureringsavgift tillkommer vid pappersfaktura.

Syftet med avgiften är att täcka en del av förlusten som uppstår då vi står utan intäkt den aktuella tiden. Vad värre är att vi även ofta har behövt neka patienter som annars hade varit betjänta av tiden i fråga. 

Sjuka djur

Om du misstänker att ditt djur bär på en smittsam sjukdom t ex kennelhosta, rävskabb, magsjuka etc är det bra om djuret lämnas kvar i bilen tills ni är besöksregistrerade.

Ska ditt djur sövas eller få lugnande

Bör det ha varit fastande sedan minst  6 timmar (OBS! gäller inte marsvin, kaniner och andra mindre smådjur). Det är också bra om du tar med en filt eller stor handduk som vi kan svepa in patienten i efter behandlingen.

Vid avlivningar

Är det bra om du har tänkt igenom hur du vill göra efteråt. De alternativ som finns är:

• Att ta djuret med sig. Då är det bra att ha något att svepa in/bära djuret i under återfärden.

• Att djurkliniken ombesörjer kremering.

• Att djurkliniken ombesörjer separat kremering, dvs att du som djurägare får tillbaka askan efter kremeringen. Den ordinarie urnan består av wellpapp. För en extra kostnad kan du istället få tillbaka askan i en urna av trä eller mässing.

Vaccinering

Kom på drop-in eller boka en tid. Ta med ev vaccinationsintyg.

Progesteronprov!

Vi har den glädjande nyheten att nu kunna erbjuder progesteronanalys för tik inför parning här på kliniken.

Blodprovet analyseras medan ni väntar. Innan blodprovet tas rekommenderar vi att undersöka ett vaginalutstryk för att se om tiken ”ligger rätt i löpcyken”.

HT-VISTA

Nu kan vi snabbt och smärtfritt kolla hudknölar på din hund med hjälp av HT-Vista!

Vårt nya AI-baserade screeningsinstrument visar om knölen är ofarlig eller kräver vidare utredning.

Dags att undersöka ditt djur?

Vi på Björklinge Djurklinik arbetar för att hitta den bästa lösningen för ditt djur.